Головна » Новини та публікації » Анатолій Близнюк: Термомодернізація – ключове питання ЖКГ

Анатолій Близнюк: Термомодернізація – ключове питання ЖКГ

Термомодернізація житлового фонду та систем теплопостачання, на яку вказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час останнього засідання Уряду, є життєво необхідною для житлово-комунального господарства та усіх громадян нашої країни, вважає Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. Створення державою дієвих стимулів для громадян, які займатимуться утепленням власних помешкань – завдання найближчого часу для Мінрегіону.

«Питання, на які звернув увагу Прем’єр, є насправді ключовими питаннями для галузі. Від їхнього вирішення залежить не стільки економія ресурсів, як енергетична незалежність країни. Для Мінрегіону першочерговим завданням є розробка відповідних дій з боку держави, які стимулюватимуть утеплення будинків, прискорять цей процес. Тим більше, що реалізувати ці масштабні завдання можливо, в тому числі на основі державно-приватного партнерства, як це й відзначив у своєму виступі глава Уряду», – сказав Анатолій Близнюк.

За словами очільника Мінрегіону, уже з початку 2012 року діють розроблені Міністерством нові будівельні норми для житлових будівель, де закладено дуже сучасні коефіцієнти теплозбереження житлових споруд, які вже сьогодні відповідають європейським вимогам.

«Окремі елементи комплексної середньострокової державної програми, доручення про створення якої дав учора Прем’єр-міністр, Мінрегіоном уже напрацьовані. Добре те, що Уряд має волю до максимально швидкого вирішення питання термомодернізації, цієї досить давньої проблеми комунального господарства», – наголосив А.Близнюк.

Прес-служба Мінрегіону

Публікації та новини схожі

Тетяна Бойко: Як позначиться на житлово-комунальних тарифах підвищення плати за газ для населення з 01.05 на 50%, а для підприємств теплокомуненерго на 40%.

27.04.2014
Тетяна Бойко: Як позначиться на житлово-комунальних тарифах підвищення плати за газ для населення з 01.05 на 50%, а для підприємств теплокомуненерго на 40%. У зв’язку з цим, наскільки можуть зрости тарифи для населення і скільки людей тепер муситимуть звертатися за субсидіями? Чи не виникне ситуація, що відповідні служби не зможуть прийняти всіх охочих для оформлення субсидії?

докладніше

Волинь: шахта "Нововолинська" отримає 100 млн. з держбюджету

18.08.2014
Волинь: шахта 14 серпня народні депутати України проголосували за Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі).

докладніше

Перезимувати українцям допоможуть фахівці зі США

22.08.2014
Перезимувати українцям допоможуть фахівці зі США До роботи Кризового енергетичного штабу Кабінету міністрів України доєднаються фахівці зі Сполучених Штатів Америки, які мають досвід роботи у надзвичайних ситуаціях в умовах обмеження або припинення енергопостачання. Склад цієї експертної групи буде сформовано уже у найближчий час.

докладніше

Новий закон про ОСББ: інтереси громади чи забудовників?

20.03.2012
Новий закон про ОСББ: інтереси громади чи забудовників? Яка ж редакція законопроекту була ухвалена Верховною Радою насправді та яку підпише Президент?

докладніше

Юридична консультація

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше