Головна » Новини та публікації » Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ

Алчевськ: монополісти порушують права ОСББ

31 січня 2013 р. в місті Алчевськ Луганської області відбувся круглий стіл «Як вирішити проблеми ОСББ з монопольними постачальниками послуг ЖКГ». Організатор заходу Громадянська Мережа ОПОРА.

Представники ОСББ розповіли про факти утискання мешканців багатоквартирних будинків з боку ТОВ «Луганськвода» та про те, що цей монополіст нав’язує ОСББ міста Алчевськ функції виконавця послуг із водопостачання.

Під час заходу Алла Жолоденко, голова Луганського представництва Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг відповіла на питання голів ОСББ Алчевська та пообіцяла від імені «регулятора» вплинути на ТОВ «Луганськвода» щоб не дозволити протиправних дій з боку цього підприємства.

Олексій Кормілецький, керівник Луганського представництва Громадянської мережі ОПОРА відзначив: «30 грудня 2012 року Луганська обласна рада прийняла рішення про те, щоб повернути «Луганськводу» в комунальну власність. Зараз триває процес передачі даного підприємства. Це займе певний час і ми будемо вимагати вже від керівництва Луганської обласної ради, як від нових власників переглянути стратегію та тактику діяльності даного підприємства з ОСББ. Впевнений, що ці проблеми мають перспективу бути вирішеними. Дуже важливо координувати дії та проводити спільні ініціативи по захисту прав мешканців ОСББ, разом Ми зможемо змінити ситуацію на краще»

Окрім цього, Валерій Новіков, юрист Асоціації ОСББ міста Алчевськ розповів про те, що ОСББ потерпають від комунального підприємства «ЛіфтСервіс», яке на не однократні звернення ОСББ, відмовляється надати структуру тарифу за обслуговування ліфтів. В середньому будинок Алчевська щомісяця перераховує близько 5 000 грн. в місяць за обслуговування ліфтів, однак фактично послуги не отримує та самостійно фінансує ремонт ліфтів, проведення, державної експертизи (один раз на 20 років) і т. п. А жодні звернення ОСББ до керівництва підприємства з проханням надати інформацію, за що саме платить будинок, так і не мали успіху, оскільки на думку керівництва підприємства, це є конфіденціальною інформацією.

Мешканка Алчевська Олена Титамирова, розповіла, що проживає в будинку, де є ОСББ, та зараз постійно стикається з утисканням ії прав. Так, наприклад, в паспортному столі за прописку людину в квартирі будинку з ОСББ, беруь 50 гривень, посилаючись на якісь додаткові витрати. В будинках без ОСББ можна прописати людину без додаткових платежів, які не зрозуміло кому їдуть і на яких підставах цю суму беруть. Така практика застосовується не у всіх паспортних столах Алчевська, однак в декотрих вона існує.

Учасники круглого столу обговорили локальні питання функціонування та життєдіяльності ОСББ у відносинах із монополістами – постачальниками послуг ЖКГ та визначили план спільних дій представників громадськості та ОСББ щодо протидії порушень прав мешканців з боку природних монополій. 

Детальніше:
керівник Луганського представництва Громадянської мережі ОПОРА
Олексій Кормілецький 
(050)275 28 08
Публікації та новини схожі

Волинь: шахта "Нововолинська" отримає 100 млн. з держбюджету

18.08.2014
Волинь: шахта 14 серпня народні депутати України проголосували за Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі).

докладніше

У Рівененській області буде проведена модернізація КП теплоенергетики

13.01.2012
У Рівененській області буде проведена модернізація КП теплоенергетики Прес-служба Рівненської облдержадміністрації інформує, що комунальні підприємства з теплопостачання області мають намір вкласти більш ніж 400 тисяч гривень бюджетних коштів на модернізацію енерготехнологій.

докладніше

Словаччина недоотримує газ від "Газпрома"

27.09.2014
Словаччина недоотримує газ від Словаччина усе іще недоотримує російський газ - про це заявив офіційний представник компанії Slovensky plynarensky priemysel Петер Беднар, повідомляє РИА Новости.

докладніше

Міненерговугілля: українська ГТС готова забезпечувати транзит газу до Європи

19.08.2014
Міненерговугілля: українська ГТС готова забезпечувати транзит газу до Європи З моменту припинення постачання російського газу в Україну наша держава підтвердила, що є надійними транзитером газу до Європи.

докладніше

Юридична консультація

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше