Головна » Звернення Громадянської мережі ОПОРА до Президента України щодо законопроекту про ОСББ

Звернення Громадянської мережі ОПОРА до Президента України щодо законопроекту про ОСББ

Шановний пане Президенте!

Дозвольте висловити Вам щиру вдячність за увагу до проблеми формування відповідального власника житла в Україні (ОСББ).

На виконання Доручення Президента України Прем’єр-міністру України опрацювати питання удосконалення нормативно-правової бази щодо створення i функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та забезпечити розроблення i прийняття необхідних проектів нормативно-правових актів від 10.10.2010 р. № 1-1/2427, на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 16.10.10 № 61938/1/1-10, Віце-Прем’єр Miнicтp В. Тихонов надав доручення Центральним органам виконавчої влади щодо вирішення спірних питань щодо створення, діяльності та ліквідації ОСББ (№ 12/20-14-1527 від 25.10.10 р.), а Міністерство житлово-комунального господарства України підготувало проект закону „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення та діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків”, який дозволяє розв’язати ocновні проблеми ОСББ. До розробки цього документу були залучені представники громадських організацій та голови ОСББ.

Громадянська мережа ОПОРА висловлює свою підтримку даному законопроекту та просить Вас забезпечити його найшвидше просування та підтримку у Верховній Раді України.

Ми просимо Вас взяти під свій контроль підготовку Центральними органами виконавчої влади роз’яснювальних листів щодо спipних питань при створенні та діяльності ОСББ.

Також ми сподіваємося на тривалий діалог i співпрацю з Міністерством житлово-комунального господарства, адже попереду – ще тривала робота для запровадження реформ у житлово-комунальній галузі: Зміна відносин на ринку житлово-комунальних послуг, сприяння впровадженню енергоощадних заходів у багатоквартирних будинках, залучення банківського сектору до надання кредитних pecypciв для ОСББ тощо.

3 повагою, Kepiвник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА
Тетяна Бойко

Публікації та новини схожі

Держава збирається економити енергоресурси... за рахунок школярів?

27.08.2014
Держава збирається економити енергоресурси... за рахунок школярів? В певних регіонах України задля економії або з причин відсутності енергоносіїв місцева влада може впровадити шестиденний навчальний тиждень для школярів.

докладніше

Запущено реверс газу зі Словаччини до України

03.09.2014
Запущено реверс газу зі Словаччини до України Відбувся урочистий пуск реверсного газу зі Словаччини до України. Це сталося сьогодні, в селищі Велке Капушани в Словаччині. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила прес-секретар прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка Ольга Лаппо.

докладніше

Во Львове станет обязательным заключение договоров на вывоз мусора

11.01.2013
Во Львове станет обязательным заключение договоров на вывоз мусора Исполнительным комитетом Львовского городского совета принято решение о необходимости заключения соглашения на вывоз мусора в рамках правил обращения с бытовыми отходами собственников жилых домов усадебного типа и земельных участков города.

докладніше

Статистика: Споживання газу в липні 2014 року скоротилося майже на третину

15.09.2014
Статистика: Споживання газу в липні 2014 року скоротилося майже на третину Україна в період із січня по липень 2014 року скоротила споживання газу порівняно з аналогічним періодом 2013 року на 14,6% - до 26,022 млрд кубометрів.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше