Головна » Моніторинг житлово-комунальної політики у регіонах України [оновлено]

Моніторинг житлово-комунальної політики у регіонах України [оновлено]

Громадянська мережа ОПОРА публікує аналітичні завти про регіональну політику у розвитку ОСББ по регіонах України:


Запоріжжя

Публікації та новини схожі

Президентський законопроект №8474 не сприятиме розвитку ОСББ

07.12.2011
Президентський законопроект №8474 не сприятиме розвитку ОСББ Представники Спілки власників житла, Громадянської мережі ОПОРА та голови ОСББ впевнені у тому, що на засіданні профільного комітету Верховної Ради 7 грудня 2011року зміст Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» (№8474) буде вкотре вихолощено лобістами певних організацій – такі підозри навіює його кулуарна підготовка.

докладніше

Проти завищення тарифів на опалення

12.12.2012
Проти завищення тарифів на опалення Громадські організації виявили факт завищення тарифів на опалення, який щороку забирає у громадян сотні мільйонів гривень. Виявляється, тарифи на опалення розраховуються з застосуванням середніх температур сторічної давнини, коли зими були холоднішими. Крім того, комунальники використовують застарілі норми споживання тепла, які значно вищі за сучасні, а це додаткові мільйони з кишень громадян.

докладніше

Засідання Нацради з питань ОСББ – чергове коло обговорень

07.05.2012
Засідання Нацради з питань ОСББ – чергове коло обговорень Наприкінці квітня відбулося перше засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, яку Уряд утворив 14 березня ц.р., як тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України. До складу Нацради ввійшли представники місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, зокрема й Громадянської мережі ОПОРА, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, об'єднань профспілок і роботодавців, суб'єктів господарювання.

докладніше

ОПОРА закликає Мінрегіон якнайшвидше затвердити нову редакцію Типового статуту ОСББ

01.06.2012
ОПОРА закликає Мінрегіон якнайшвидше затвердити нову редакцію Типового статуту ОСББ Громадянська мережа ОПОРА закликає Мінрегіон якнайшвидше затвердити запропоновану Міністерством нову редакцію Типового статуту ОСББ.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше