Головна » Як вирішити проблеми управляючих компаній (матеріали круглого столу)

Як вирішити проблеми управляючих компаній (матеріали круглого столу)

14 вересня у МінЖКГ за участі заступника Міністра з питань ЖКГ Віталія Шаповаленко відбувся круглий стіл на тему: «Шляхи вирішення основних проблемних питань створення та діяльності виконавців послуг з управління багатоквартирними будинками (управителів)».

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів МінЖКГ, керівники діючих управлінських компаній, експерти Інституту місцевого розвитку, ГМ ОПОРА, експерти проектів міжнародної технічної допомоги та представники ОМС.

Учасники обговорили актуальні питання щодо функціонування управляючих компаній на ринку житлово-комунальних послуг України, зокрема щодо: відсутності економічної основи здійснення діяльності управителів, монополізму попиту та пропозиції на ринку управління багатоквартирними будинками тощо.

Експерти розповіли про досвід організації управління житловим фондом країн Прибалтики, Росії, Польщі та інших країн, який свідчить, що найбільш ефективні результати досягаються шляхом залучення недержавних підприємств, маючих можливість здійснювати інвестування у житлово-комунальне господарство.

Однією з цілей круглого столу було з’ясування основних пріоритетів діяльності цих компаній, їх відмінностей від діючих ЖЕКів та інших підприємств, які надають послуги у цій сфері, визначення основних переваг і подальших шляхів розвитку.

На завершення засідання круглого столу учасники прийняли відповідну резолюцію, у який визначили напрямки вирішення основних проблемних питань створення та діяльності виконавців послуг з управління багатоквартирними будинками у нашій державі.

problemni_pytannia_OSBB
Захід відбувся за підтримки проекту USAID “Реформа міського теплозабезпечення”.

Аудіо з круголого столу:

Публікації та новини схожі

Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок "Газпромом"

11.09.2014
Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System підтвердила, що була змушена припинити поставки газу з Європейського союзу в Україну через зменшення постачань російського палива в Польщу "Газпромом", повідомляє УНІАН.

докладніше

Росія планує скорочувати експорт нафти

15.09.2014
Росія планує скорочувати експорт нафти Росія скоротить експорт нафти в найближчі три роки в кінцевому результаті на 8%.

докладніше

Программы энергоэффективности поставлены Николаем Азаровым под сомнение

10.05.2012
Программы энергоэффективности поставлены Николаем Азаровым под сомнение Премьер-министр Украины Николай Азаров отметил необходимость глубокого анализа принципов реформ по внедрению энергоэффективных технологий.

докладніше

Влада грає в житлово-комунальну реформу

23.01.2013
Влада грає в житлово-комунальну реформу Майже 12 мільярдів гривень – такий «врожай» завищених платежів знімають кожного року комунальники теплового господарства України.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше