Головна » Що має знати споживач житлово-комунальних послуг

Що має знати споживач житлово-комунальних послуг

Будучи власником квартири у багатоповерховому будинку,  Ви одночасно є співвласником усього будинку. Разом із іншими співвласниками Ви відповідаєте за утримання свого будинку. Кожного дня Ви потребуєте житлово-комунальних послуг – належного вивезення сміття, прибирання сходових кліток та прибудинковох території, водопостачання і водовідведення, тепла та алектроенергії. “Довідник споживача житлово-комунальних послуг”  допоможе розібратися, кому  і за що ви сплачуєте…

Публікації та новини схожі

Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році?

23.09.2014
Статистика: в кого Україна купувала газ у 2014 році? За даними Державної служби статистики, Україна в липні 2014 імпортувала природний газ з Європи за середньою ціною 360,2 дол.за тис. куб. м, тоді як у червні його середня ціна становила 366,9 дол., у травні - 364,7 дол., у квітні - 375,8 дол. Таким чином, ціна газу для України поступово знижувалась.

докладніше

Нафтогаз: "Київенерго" відключене від газопостачання через борги

21.08.2014
Нафтогаз: Як повідомляють в компанії, відключення «Київенерго» від газопостачання відбувається виключно через борги цієї структури перед «Нафтогазом України», які становлять 96% від загальної заборгованості міста Києва.

докладніше

Законопроект №8474: черговий успіх громадських активістів

14.12.2011
Законопроект №8474: черговий успіх громадських активістів На засіданні Комітету ВР України з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики 12 грудня 2011 року громадські активісти відстояли ще дві принципові позиції в законопроекті №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ»: наполягли на заміні терміну «балансоутримання» терміном «управління будинком», а також позбавленні права забудовника призначати управителя (керуючу компанію) для будинку. На жаль, земельне питання залишається відкритим. Та найголовніше - громадськість отримала союзника в особі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

докладніше

Президент України підписав положення про НКРЕКП

11.09.2014
Президент України підписав положення про НКРЕКП Президент України Петро Порошенко підписав указ №715/2014 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше