Головна » Що має знати споживач житлово-комунальних послуг

Що має знати споживач житлово-комунальних послуг

Будучи власником квартири у багатоповерховому будинку, Ви одночасно є співвласником усього будинку. Разом із іншими співвласниками Ви відповідаєте за утримання свого будинку. Кожного дня Ви потребуєте житлово-комунальних послуг – належного вивезення сміття, прибирання сходових кліток та прибудинковох території, водопостачання і водовідведення, тепла та алектроенергії. “Довідник споживача житлово-комунальних послуг” допоможе розібратися, кому і за що ви сплачуєте…

Публікації та новини схожі

Ресурсний центр для ОСББ: Євпаторія

07.02.2012
Ресурсний центр для ОСББ: Євпаторія З 1994 року в місті Євпаторія почали створюватися об’єднання, які бажали приймати активну участь у функціонуванні та ремонті свого житлового комплексу, а саме: об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

докладніше

Президент України підписав закон, що дозволяє здавати ГТС у оренду іноземним компаніям

08.09.2014
Президент України підписав закон, що дозволяє здавати ГТС у оренду іноземним компаніям Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України" (№ 4116а). Як зазначається на сайті парламенту, підписаний закон повернуто від президента 8 вересня.

докладніше

Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок "Газпромом"

11.09.2014
Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System підтвердила, що була змушена припинити поставки газу з Європейського союзу в Україну через зменшення постачань російського палива в Польщу "Газпромом", повідомляє УНІАН.

докладніше

ОСББ: зупинити операцію «ліквідація» Або Чому, вступаючи в кондомініуми, громадяни України втрачають право на пільги та субсидії

15.11.2013
ОСББ: зупинити операцію «ліквідація» Або Чому, вступаючи в кондомініуми, громадяни України втрачають право на пільги та субсидії На цьому тижні Кабмін може розглянути проект постанови під довгою назвою: про надання пільг і субсидій на відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій жителями будинків, у яких створені ОСББ. Ще одні пільги? В уряді придумали як, нарешті, масово заманити наших громадян у ці об’єднання?

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше