Головна » 12 кроків для покращення умов створення та діяльності ОСББ

12 кроків для покращення умов створення та діяльності ОСББ

Громадянська мережа ОПОРА звернулася до Міністерства з питань житлово-комунального господарства з пропозицією спростити умови створення ОСББ. Для цього представники організації створили проект плану дій, який складається з 12 кроків назустріч ініціативним групам, що збираються створювати ОСББ, а також управителям, які вже активно цим займаються.

Зокрема, експерти ОПОРИ запропонували створити ряд регламентуючих документів (в основному постанов та роз’яснень), які б спростили процедуру реєстрації та функціонування ОСББ, а також внести зміни до деяких законів України.

Серед пропозицій організації – посилення ролі Житлово-комунальної інспекції, спрощення звітності, відкритість у питаннях оподаткування ОСББ, активна політика енергозбереження та регулювання монополій.

Особливу увагу експерти ОПОРИ приділили освіті персоналу. «Слід розробити концепцію освіти професійних управлінців в сфері ЖКГ та затвердити її разом з Міністерством освіти і науки України», – йдеться у рекомендаціях. Окрім того, МінЖКГ має бути основним замовником наукових праць у сфері житлово-комунальних реформ.

З повним текстом рекомендацій можна ознайомитись нижче:

Публікації та новини схожі

У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом

25.01.2013
У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом 23 січня 2013 року в місті Житомирі, у приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради, за підтримки Громадянської мережі Опора, відбувся круглий стіл «Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК м. Житомира».

докладніше

Анатолий Близнюк вручит награды городам лучшего благоустройства

07.11.2012
Анатолий Близнюк вручит награды городам лучшего благоустройства В 13:00 7-го ноября в Международном выставочном центре (Броварской проспект, 15) в рамках VIII Международного конгресса «Институциональные и технические аспекты реформирования жилищно-коммунального хозяйства - 2012», Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Анатолий Близнюк вручит награды победителям ежегодного всеукраинского конкурса «Населенный пункт наилучшего благоустройства и поддержки общественного порядка» за 2011 год.

докладніше

Лифтопад в Днепропетровске

15.02.2014
Лифтопад в Днепропетровске Кажется, в Днепропетровске происходит то, о чем предупреждали и чего так боялись специалисты: истощенное до предела коммунальное хозяйство начало разрушаться на глазах.

докладніше

Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео)

26.09.2012
Рівенські ОСББ незадоволені роботою ТзОВ «Санком-Рівне» (відео) Основними зауваженнями рівненських ОСББ до комунального підприємства «Санком-Рівне» є завищення об'ємів вивезеного сміття, вартості послуг і нерегулярний графік роботи сміттєвозів. Про це заявили голови рівненських ОСББ в ході круглого столу, що відбувся 10 вересня. Захід організувала громадянська мережа ОПОРА, з метою налагодження діалогу між керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і компанією-монополістом із вивезення твердих побутових відходів «Санком-Рівне».

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше