Головна » Кабмін виділить майже 750 мільйонів гривень на реформу ЖКГ цього року

Кабмін виділить майже 750 мільйонів гривень на реформу ЖКГ цього року

Кабінет Міністрів України виділяє 742 760 тисяч гривень зі стабілізаційного фонду в рамках «Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 – 2014 роки». Про це йдеться в постанові КМУ № 461, що була оприлюднена Міністерством житлово-комунального господарства 17 червня.

Зокрема, 41 350 тис. гривень планують витратити на погашення бюджетної кредиторської заборгованості по минулим програмам МінЖКГ.

На реконструкцію та капітальні ремонти житлових будинків із застосуванням енергозберігаючих технологій і обладнання та на ремонт або заміну ліфтів виділять 45 мільйонів гривень.

Також за ці гроші Міністерство планує реконструювати централізовані системи водопостачання і водовідведення з використанням енергоощадного обладнання. На це піде 184 760 тис. гривень.
На енергозбереження, розвиток та реконструкцію систем теплопостачання у бюджеті програми передбачено 178 000 тис. гривень.

Окрім того, 50 000 тис. гривень виділено а освітлення територій районних центрів та малих міст.
Також Міністерство забезпечить 80000 тис. гривень для оснащення будинків засобами обліку та регулювання споживання теплової енергії.

Окремим пунктом у бюджеті програми реформ є надання підтримки для реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, відбудеться технічне переоснащення, ремонт або заміна ліфтів, та капітальний ремонт житлових будинків, в яких утворюються нові або вже функціонують об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на суму 175 000 тис, гривень.

Також у планах Міністерства – частково погасити відсотки за кредитами та лізинговими платежами. На цю ціль передбачено 25050 тис. гривень.

Для інформування про хід реформ та розвиток житлово-комунального господарства Міністерством передбачено 3000 тис. гривень.

Частину грошей у розмірі 135 000 тис. гривень вирішено направити на реалізацію пілотних проектів, спрямованих на удосконалення системи управління житловим фондом, скорочення питомих показників використання енергетичних і матеріальних ресурсів, у тому числі щодо впровадження використання альтернативних джерел енергії та видів палива.

Останнім рядком у бюджеті є стимулювання реалізації інвестиційних проектів за окремими рішеннями Кабінету Міністрів України, на які виділено у сумі 50000 тис. гривень.

Всі гроші будуть розподілені між регіонами України згідно потреб. Цільові гроші на розвиток ОСББ будуть направлені виключно в ті регіони, де утворюються нові або вже функціонують об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Публікації та новини схожі

Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг

02.09.2014
Уряд штрафуватиме українців за несвоєчасну оплату компослуг Верховна Рада зареєструвала законопроект №4563а від 29 серпня «Про житлово-комунальні послуги», внесений напередодні Кабінетом Міністрів. Цей документ передбачає стягнення пені зі споживачів за несвоєчасну чи/та неповну сплату ЖКП.

докладніше

Уряд ліквідував НАК "Енергетична компанія України"

05.09.2014
Уряд ліквідував НАК Уряд передав пакети акцій енергокомпаній, які входили в НАК «Енергетична компанія України», Міністерству енергетики і вугільної промисловості.

докладніше

ЖКХ обяжут раскрыть тайну повышения тарифов

30.03.2012
ЖКХ обяжут раскрыть тайну повышения тарифов Вопрос обнародования расходов на обслуживание жилья неоднократно поднимался, но немного коммунальных и частных предприятий спешили к такой откровенности с населением.

докладніше

Во Львове станет обязательным заключение договоров на вывоз мусора

11.01.2013
Во Львове станет обязательным заключение договоров на вывоз мусора Исполнительным комитетом Львовского городского совета принято решение о необходимости заключения соглашения на вывоз мусора в рамках правил обращения с бытовыми отходами собственников жилых домов усадебного типа и земельных участков города.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше