Головна » Польський досвід передачі прибудинкових ділянок житловим товариствам

Польський досвід передачі прибудинкових ділянок житловим товариствам

Львівська міська громадська організація «Центр інформаційного консалтингу» у співпраці з Краківською Асоціацією управителів нерухомістю за фінансової підтримки Посольство республіки Польща в Україні провела 1 – 2 грудня дводенний семінар у Нововолинську на тему: „Польський досвід передачі прибудинкових ділянок житловим товариствам: правові аспекти виділення і приватизації”.

У семінарі взяли участь Єлева Юрій Володимирович – заступник міського голови Нововолинська, Якубський Віктор – директор обласного кадастру, Володимир Бригілевич – директор Львівської міської громадської організації „Центр інформаційного консалтингу”, Мацєй Краков’як – президент Краківської Асоціації управителів нерухомістю, Анджей Мазур – експерт Краківської Асоціації управителів нерухомістю, Богдан Кіндратський – експерт ЛГО „Центр дослiджень місцевого самоврядування”.
Першого дня семінару учасники вивчали проблеми виділення земельних ділянок, належних до прибудинкових територій будинків ОСББ у Нововолинську; етапи реформування польського житлово-комунального господарства, зокрема, приватизацію прибудинкових територій; польські законодавчі акти щодо приватизації земельних ділянок житлових товариств, правові аспекти приватизації і передачі прибудинкових земельних ділянок будинків ОСББ в Україні.

Наступного дня розглядались питання щодо кваліфікаційних вимог до польського управителя нерухомістю, кваліфікаційних вимог до одержання сертифікату, порівняння польського і українського законодавств у сфері приватизації прибудинкових земельних ділянок.

Проведення такого семінару дало змогу ознайомитись з ефективними методами у сфері управління будинками ОСББ та законними підставами отримання земельних ділянок, належних до прибудинкової території будинків ОСББ у постійне користування або ж у власність, вивчити особливості процедурних питань; учасники також ознайомились з польським досвідом передачі таких ділянок у постійне користування або у власність житлового товариства, що допоможе використати його позитивні сторони практичній діяльності у їхніх містах та містечках.

Публікації та новини схожі

Житлово-комунальна політика держави: обіцяти — не значить робити

04.07.2012
Житлово-комунальна політика держави: обіцяти — не значить робити В Україні станом на 1 червня 2012 року створено більше 14650 ОСББ, однак останнім часом темпи їх розвитку суттєво сповільнилися, оскільки більше 40% дорослого населення не довіряє державній політиці і вважає, що після створення ОСББ влада залишить їх сам-на-сам із проблемами будинку. Побоювання українців є небезпідставними. А останні політичні події відкрито свідчать про те, що держава проводить політику «подвійних стандартів» у житлово-комунальній сфері й не зацікавлена у розвитку конкурентного середовища на ринку управління житлом (для формування ринкової моделі необхідна демонополізація попиту та поява «клієнта» в особі ОСББ, а також демонополізація пропозиції — створення на основі малого і середнього бізнесу керуючих компаній).

докладніше

Громадська думка про ОСББ: інформованість, ставлення, побоювання (відео)

28.05.2012
Громадська думка про ОСББ: інформованість, ставлення, побоювання (відео) У відео розглянуті переваги створення ОСББ та приведені статистичні дані відношення населення до даної ініціативи.

докладніше

Тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій по базових підприємствах станом на 1 травня 2012 року

30.05.2012
Тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій по базових підприємствах станом на 1 травня 2012 року На виконання Заходів щодо забезпечення виконання завдань Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки та з метою моніторингу стану реформування і розвитку житлово-комунального господарства запроваджено галузеву звітність про тарифну політику підприємств житлово-комунального господарства.

докладніше

Валерій Саратов коментує тарифи на опалення цього сезону

16.01.2012
Валерій Саратов коментує тарифи на опалення цього сезону Національною комісію державного регулювання у сфері комунальних послуг на відкритому засіданні встановлено тарифи теплопостачання для споживачів комунальних підприємств Західного регіону країни: КП «Трускавецьтепло» і ТОВ «Західна теплоенергетична група».

докладніше

Юридична консультація

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше