Головна » Засідання експертної групи з питань підвищення енергоефективності житлових та адміністративних будівель

Засідання експертної групи з питань підвищення енергоефективності житлових та адміністративних будівель

17 листопада 2009 року під головуванням заступника Міністра з питань житлово-комунального господарства України – Ірини Запатріної відбулося засідання експертної групи з питань підвищення енергоефективності житлових та адміністративних будівель Міжвідомчої робочої групи з розроблення Національної стратегії тепло- забезпечення.

Засідання було присвячено обговоренню Проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» (№ 4423 від 30.04.2009). З доповіддю на тему «Основні проблеми визначення об’єктів спільної власності в багатоквартирних будинках» виступила Ірина Кучеренко – доктор юридичних наук, провідний науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького Національної академії наук України, яка зазначила необхідність внесення змін до Цивільного кодексу України та необіхідності вважати багатоквартирний будинок об”єктом цивільних прав. З пропозиціями до внесення змін до тексту законопроекту виступив Дмитро Левицький – консультант з юридичних питань ВБО «Інститут місцевого розвитку», проект USAID «Реформа міського тепло забезпечення в Україні». Він зазначив необхідність створення механізму прийняття рішень співвласниками багатоквартирного будинку в умовах, коли у ньому не створено ОСББ. Про реформування законодавства України про ОСББ з огляду на реалізацію завдань підвищення енергетичної ефективності багатоквартирних житлових будинків розповіли кандидат юридичних наук Юлія Ващенко та кандидат юридичних наук Олеся Отрадна – експерти з юридичних питань ТОВ «Юренергоконсалтинг» проект USAID «Реформа міського тепло забезпечення в Україні».

Засідання експертної групи відбувалось в форматі дискусії між його членами стосовно проблемних аспектів, які були окреслені у зроблених доповідях. Учасники вирішили окремо розглянути найбільш дискусійні питання в діяльності ОСББ – відведення земельної діялянки і прибудинкової території, а також питання оподаткування в рамках інших дискусій. Підсумки засідання підвела заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства України – Ірина Запатріна, члени експертної групи домовились сформувати план дій щодо вирішення обговорюваних питань і залучити відповідних фахівців.

Публікації та новини схожі

Не дозволь народним депутатам спотворити законопроект №8474!

05.03.2012
Не дозволь народним депутатам спотворити законопроект №8474! Усім небайдужим до ОСББ пропонуємо підписати відкрите звернення щодо законопроекту №8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ». Доєднуйтеся до ініціативи, підтримуйте, а також надсилайте поштою від імені своїх організацій! Не будьте осторонь, бо «крайні хати горять першими!»

докладніше

Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами

20.01.2012
Мінрегіон посилює взаємодію з регіонами В ідеології активізації співпраці з регіонами у напрямку поглиблення соціально-економічних реформ, запропонованих суспільству Президентом України Віктором Януковичем, Мінрегіон розпочинає консультації та безпосередню взаємодію із регіональними органами влади, експертами, територіальними громадами та трудовими колективами галузі.

докладніше

Постанова №498 НКРЕ: відпуск електричної енергії для ОСББ проводиться за тарифами для населення

07.05.2012
Постанова №498 НКРЕ: відпуск електричної енергії для ОСББ проводиться за тарифами для населення Ще кілька місяців тому проблеми ОСББ та енергопостачальних організацій здавалися нездоланними. Та вже на сьогодні Національна комісія регулювання ринку електроенергетики — єдиний центральний орган виконавчої влади, який виконав доручення Протоколу № 92 засідання Уряду від 14 грудня 2011 року.

докладніше

Президентський законопроект №8474 не сприятиме розвитку ОСББ

07.12.2011
Президентський законопроект №8474 не сприятиме розвитку ОСББ Представники Спілки власників житла, Громадянської мережі ОПОРА та голови ОСББ впевнені у тому, що на засіданні профільного комітету Верховної Ради 7 грудня 2011року зміст Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» (№8474) буде вкотре вихолощено лобістами певних організацій – такі підозри навіює його кулуарна підготовка.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше