Головна » Як у Львові навчали професійного управління житловими будинками ОСББ

Як у Львові навчали професійного управління житловими будинками ОСББ

З 24 – по 26 листопада 2009 року у Великій сесійній залі Львівської міської ради Львівська громадська організація «Центр досліджень місцевого самоврядування» організувала семінар в рамках соціально-культурних проектів м. Львова: „Розробка навчальної програми для керівників ОСББ щодо покращення якості управління житловим будинком” та проекту „Створення інформаційно-навчального центру з управління житловою нерухомістю” за фінансової підтримки програми „Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного Фонду „Відродження”.

Перший день семінару було присвячено вивченню нагальних проблем функціонування ОСББ в Україні, форм організації ОСББ та ефективності їх діяльності, переваг та недоліків професійного управління будинками та самостійного управління, розвитку управляючих компаній. Доповідачами були відомі фахівці з НГО, ОСББ та органів місцевого самоврядування в галузі управління житлом: Березюк Олег – директор департаменту “Адміністрація міського голови” м.Львова, Березовчук Михайло – заступник голови ВГО “Спілка власників житла України”, Орловський Олексій – директор програми “Посилення впливу громадянського суспільства” , МФ „Відродження”, Бригілевич Володимир – ЛГО „Центр досліджень місцевого самоврядування”, Когут Галина – завідувач сектору з питань ОСББ ЛМР, Гура Надія, доктор економічних наук, Київський національний Університет ім. Тараса Шевченка, Тетяна Бойко – керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА, Остап Тимчій – Керівник Ресурсного Центру для ОСББ Фонду ”Право і Демократія”.

Також відбулася презентація практичного посібника і навчальної програми для керівників і бухгалтерів ОСББ, а також його мультимедійної версії та програми дистанційної освіти на його базі.
Другого дня семінару учасники ознайомитися з навчальною програмою для голів та бухгалтерів ОСББ та заслухали доповіді щодо правового статусу управителя нерухомим майном, суті професії управителі в Україні та за кордоном.

У завершальний день семінару учасники ознайомилися з технічними аспектами експлуатації та утримання житлових будинків і прибудинкової території, веденням бухгалтерського обліку в ОСББ, а також відвідали Асоціацію ОСББ „Сихівчани”.

Публікації та новини схожі

На основі чого ж формуються тарифи?

07.12.2011
На основі чого ж формуються тарифи? Всі ми щомісяця сплачуємо рахунки за комунальні послуги й незлим тихим словом згадуємо можновладців, чиїми «зусиллями» тарифи на послуги з постачання холодної та гарячої води, централізованого опалення вкотре піднято, а похвалитися якістю отриманих послуг можуть одиниці. Тож і виникає питання: за що нас змушують платити? За холодні батареї та відсутність гарячої води тижнями?

докладніше

У Рівененській області буде проведена модернізація КП теплоенергетики

13.01.2012
У Рівененській області буде проведена модернізація КП теплоенергетики Прес-служба Рівненської облдержадміністрації інформує, що комунальні підприємства з теплопостачання області мають намір вкласти більш ніж 400 тисяч гривень бюджетних коштів на модернізацію енерготехнологій.

докладніше

Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла

02.09.2014
Привіт, 90-ті? Українців попереджають про планові відключення світла Міненерговугілля повідомило обласні енергопостачальні компанії про можливе тимчасове припинення електропостачання населення у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

докладніше

Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения

17.05.2012
Депутаты отказались вносить изменения в сферу теплоснабжения Народные депутаты Украины проголосовали за снятие с рассмотрения проект закона «О внесении изменений в Закон Украины «О теплоснабжении» (относительно модернизации, реконструкции и строительства объектов в сфере теплоснабжения)», который должен рассматриваться во втором чтении. За это решение проголосовали 252 народных депутата.

докладніше

Юридична консультація

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ

 Чи є підгрунтя заохочення забудовника надати списки інвесторів для створення ОСББ? Чи можна самоствореному ОСББ ініціювати відміну передачі будинуку на баланс ЖЕКу?
Наразі є новобудова на стадії передачі під заселення (в КГС видають оглядові ордери).

докладніше