Головна » Засіданні експертної групи з питань підвищення енергоефективності житлових та адміністративних будівель

Засіданні експертної групи з питань підвищення енергоефективності житлових та адміністративних будівель

27 серпня 2009 року в Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України, відбулося засіданні експертної групи з питань підвищення енергоефективності житлових та адміністративних будівель. Голова експертної групи – заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства І.В.Запатріна.

На засіданні обговорювалися наступні питання:

  • Стан обговорення і розгляду проекту Закону України «Про енергетичну ефективність будівель»
  • Європейський досвід у виготовлення енергетичних паспортів будівель в Україні
  • Система організації навчання з метою поширення знань у сфері забезпечення енергоефективності будівель
  • Про програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів
  • Програмно-методичний комплекс з енергозбереження в Україні

Громадянська мережа ОПОРА має намір брати участь у розробці оцінки енергоефективності багатоквартирних будинків та на громадських засадах, впроваджувати альтернативне оцінювання, на базі своєї оцінки надавати для ОСББ незалежні рекомендацій щодо підвищення енергоефективності.
За реєультатами засідання вирішено створити тимчасову групу з навчання спеціалістів з енергозбереження та тимчасову групу з інформаційної підтримки заходів з енергозбереження, у яких ГМ ОПОРУ буде представляти експерт з енергозбереження Олександр Горлушко.

Публікації та новини схожі

Пробное внедрение автоматической системы учета воды

03.09.2012
Пробное внедрение автоматической системы учета воды В Запорожье изучают эффективность работы и целесообразность внедрения автоматической системы дистанционного учета потребленной воды. На заседании исполкома Запорожского горсовета приняли решение о тестировании данной системы.

докладніше

АНТИМОНОПОЛЬНИКИ НЕ ДРІМАЮТЬ

15.02.2014
АНТИМОНОПОЛЬНИКИ НЕ ДРІМАЮТЬ Під час Дня відкритих дверей з питань захисту конкуренції Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету у Кривому Розі його керівник Наталія Кучугура повідомила, що 30% порушень, які виявляє територіальний орган Антимонопольного комітету України на Дніпропетровщині, зафіксовані на ринку житлово-комунальних послуг, бо тут працюють такі природні монополісти як обленерго, газо- та теплопостачальні компанії.

докладніше

Обговорення енергоощадних заходів у Стрию на 2014рік.

18.04.2014
Обговорення енергоощадних заходів у Стрию на 2014рік.

докладніше

У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ

21.12.2011
У Мінрегіоні відбулося чергове засідання Комітету галузевих реформ На засіданні, що відбулось 16 грудня, експерти Мінрегіону детально розглянули стан виконання Національного плану дій у поточному році та затвердили проект заходів на 2012 рік Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

докладніше

Юридична консультація

чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ

 Чи потрібно оформляти акти списання ТМЦ (фарба, сіль, лампочки, метал), чи це відносити до накладних витрат?

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше