Головна » Одеські міщани говорили про комунальні проблеми

Одеські міщани говорили про комунальні проблеми

11 червня в конференц-залі готелю «Чорне море» міста Одеса ГМ ОПОРА провела круглий стіл «Проблеми розвитку ОСББ». Понад 40 учасників – керівників ОСББ з Одеси, Києва, Львова та Дніпропетровська розповідали про свої досягнення та невдачі у своїй роботі.

Попри ряд спільних проблем, пов’язаних насамперед із неготовністю населення до нових методів управління житлом та недосконалістю нормативно-правової бази щодо ОСББ, у місті Одеса є ряд переваги. Зокрема, керівники ОСББ та профільних громадських організацій беруть участь у Робочій групи з перевірки обґрунтованості тарифів при Одеському міськвиконкомі, а влада і комунальні служби надають інформацію (первинну документацію), за якою можна перевірити обґрунтованість цін на ці послуги. Можливо, тому кількість багатоповерхових будинків в Одесі, які знайшли свого господаря, сягає 30 % (у той час по Україні цей показник складає 7-9%).

Хоча більшість ОСББ займається самоуправлінням, на ринку з’являються обслуговуючі компанії та управлінці-суб’єкти підприємницької діяльності.

Дискусія була цікавою і плідною. Учасниками було висловлено більше двадцяти пропозицій до бажаних змін у нормативно-правовому забезпеченні діяльності ОСББ. Натомість всі учасники схвально відгукнулися про новий законопроект «Про зміни до Закону України про ОСББ».

12 червня відбулася фокус-група «Сприятливі умови для ОСББ на локальному рівні». ЇЇ учасниками стали найбільш активні голови об’єднань власників (всього-12 осіб). Обговорювалися наступні питання:

  • Основні проблеми ОСББ, які залежать від органів місцевого самоврядування
  • Які необхідні локальні нормативно-правових акти, які регулюють діяльність ОСББ.
  • Наявний позитивний досвід
  • Які необхідні акти центральних органів виконавчої влади.

У ході фокус-групи було напрацьовано ряд пропозицій, які найближчим часом будуть оформлені як пропозиції до змін в нормативно-правових актах Центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Тим часом, 12-14 червня Інститут політичної освіти навчав місцевих депутатів Південного регіону України земельному законодавству. Зокрема, блок питань був присвяченим виділенням земельної ділянки (прибудинкової території) ОСББ.

Публікації та новини схожі

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні

31.03.2014
Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні Запрощуємо Вас на дискусію «Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та механізми соціального захисту населення в Україні». Підвищення тарифів на природний газ призведе до ситуації, коли для чималої кількості домогосподарств в Україні суттєво зросте вартість житлово-комунальних послуг.

докладніше

Минрегион: выросли объемы строительства в 6 регионах Украины

15.02.2014
Минрегион: выросли объемы строительства в 6 регионах Украины Как сообщает УНН в пресс-службе Министерства регионального развития, строительства и ЖКХ: по итогам 2013 года в 6 регионах Украины выросли объемы выполненных строительных работ.

докладніше

Фінансування енергоефективних проектів за рахунок коштів Револьверного фонду

07.03.2012
Фінансування енергоефективних проектів за рахунок коштів Револьверного фонду Револьверний фонд фінансування енергоефективних проектів в жилих будинках – механізм, за допомогою якого здійснюється стимулювання інвестування і розширення можливостей фінансування енергозберігаючих (енергоефективних) заходів, спрямованих на забезпечення енергозбереження у житлових будинках.

докладніше

Америка готова забезпечувати вугіллям українські ТЕС

29.08.2014
Америка готова забезпечувати вугіллям українські ТЕС Ряд американських компаній готові постачати енергетичне вугілля до України для забезпечення потреб ТЕС, доставка палива на які утруднена через зруйновану терористами інфраструктури Донбасу.

докладніше

Юридична консультація

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

как правильно составить заявление директору водоканала

 Подскажите пожалуйста, как правильно составить заявление директору водоканала (пришел какой-то виртуальный(несуществующий) долг на воду. Оплата за воду производилась всегда регулярно по счетчику.

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше