Головна » Брифінг Міністра з питань ЖКГ України Олексія Кучеренка

Брифінг Міністра з питань ЖКГ України Олексія Кучеренка

15 червня 2009 року в будинку Кабінету Міністрів України відбувся брифінг Міністра Олексія Кучеренка на тему: «Загальнодержавна програма реформування житлово-комунального господарства України: нова стратегія та тактика».

«Питання реформування житлово-комунального господарства на сьогодні є одним з першочергових завдань у нашій державі, адже від стану та якості роботи галузі залежить рівень життєзабезпечення громадян. З огляду на це, є надзвичайно важливим те, що 11 червня Верховна Рада 354-ма голосами ухвалила в цілому Закон, який є спільним продуктом і уряду, і опозиційної депутатської фракції – «Про внесення змін до Закону України «Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки»» – зазначив Міністр.

Після ухвалення 4 лютого цього року двох варіантів цієї програми (урядового та депутатського), кожен з яких набрав переважу більшість голосів (урядовий – 391, депутатський – 354) Міністерство з питань ЖКГ України разом з профільним комітетом ВР дуже плідно попрацювали над документом й внесли низку суттєвих поправок щодо стратегії й тактики реалізації структурних реформ у житлово-комунальній галузі. «На нашу спільну думку, такі дії дадуть змогу найближчим часом докорінно змінити ситуацію у цій сфері та забезпечити населенню України гідні умови проживання» – вважає Олексій Кучеренко.

Закон, за наполяганням Уряду й Мінжитлокомунгоспу, містить, зокрема, такі стратегічні поправки:

  • стосовно фінансування програми – воно відтепер здійснюватиметься також за рахунок введення спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість діяльності з надання житлово-комунальних послуг та/або постачання теплової енергії.
  • кошти державного бюджету спрямовуватимуться на фінансування заходів з реалізації пілотних проектів у сфері ЖКГ – у тому числі щодо впровадження використання альтернативних джерел енергії та видів палива та забезпечення широкої громадської підтримки державної житлової політики та реформування житлово-комунального господарства;
  • підтверджено співфінансування проектів з місцевих бюджетів та інших джерел, крім проектів, що реалізуються ОСББ, на найближчі роки у такому співвідношенні:
    для проектів, що реалізуються у містах Києві, Севастополі, Сімферополі та обласних центрах, — не менш як 70 відсотків суми коштів, виділених з державного бюджету;
    для проектів, що реалізуються у містах республіканського, Автономної Республіки Крим та обласного значення, — не менш як 40 відсотків суми коштів, виділених з державного бюджету;
    для проектів, що реалізуються у інших населених пунктах, — не менш як 10 відсотків суми коштів, виділених з державного бюджету;
  • кошти державного бюджету, передбачені цією Програмою, підлягають щорічному коригуванню на прогнозний індекс інфляції під час формування проекту Державного бюджету України.

Головне, що в результаті реалізації завдань та заходів Програми буде створено модель забезпечення населення якісним і комфортним житлом і здійснення його обслуговування з врахуванням потреб і можливостей людини – наголошує Олексій Кучеренко.

Публікації та новини схожі

Ресурсний центр для ОСББ: Дніпропетровськ

06.02.2012
Ресурсний центр для ОСББ: Дніпропетровськ Основні звернення від ОСББ та ЖБК міста - юридичні, бухгалтерські, управлінські питання і інші проблеми вирішити можна тільки спільно.

докладніше

Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок "Газпромом"

11.09.2014
Польща припинила реверс газу в Україну через зменшення поставок Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System підтвердила, що була змушена припинити поставки газу з Європейського союзу в Україну через зменшення постачань російського палива в Польщу "Газпромом", повідомляє УНІАН.

докладніше

У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом

25.01.2013
У Житомирі досягнуто порозуміння з газовим монополістом 23 січня 2013 року в місті Житомирі, у приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради, за підтримки Громадянської мережі Опора, відбувся круглий стіл «Обговорення проблемних питань у взаємовідносинах між ПАТ Житомиргаз та ОСББ і ЖБК м. Житомира».

докладніше

У Харкові тарифи на тепло зростуть на 54% для юросіб

07.10.2011
У Харкові тарифи на тепло зростуть на 54% для юросіб За словами директора КП «ХТМ» Сергія Андрєєва тариф на послуги теплопостачання зросте на 54% для приватних і бюджетних організацій.

докладніше

Юридична консультація

не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ)

 Керівник ЖКО стверджує, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано? В моєму місті єдине ЖКО, яке обслуговує 10 тис. абонентів. Його керівник неодноразово демонстративно заявляє, що в нашому місті не можна створювати ОСББ у тих будинках, де є так звані протирадіаційні укриття(ПРУ). Це так? В якому законі це прописано?

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом

 Я представитель инициативной группы по адресу г.Киев,ул.Мишуги 12. У нас новопостроенный дом, где мы хотим создать ОСББ, но застройщик не дает нам контактных данных и заставляет нас подписывать договора с частным ЖЕКом. Мы письменно объявили, как в Администрацию Киевскую так и в районную об инициативе создать ОСББ в нашем доме, но нам не дают контактных данных совладельцев, а собрать самостоятельно не представляеться возможным так как дом без внутренних отделочных работ и отопления нет и соответственно в нем пока что идут отделочные работы и владельцев не застать. а оповестить надо всех. Как выйти из ситуации?

докладніше

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше